SOLFÅNGARE

Solfångare levererar miljövänlig solenergi till värmesystemet. Utnyttja solljuset – ge villans värmesystem plusenergi från solfångare. Solpaneler och solvärme blir din strålande energikälla när du fångar solen! Solenergi och solceller är det lysande klimat och miljövänliga energialternativet.

Solfångaren – med miljövänlig kvalitetsstämpel!

Sunrain u-rör solfångare TZ47/1500-20U är Europa certifierad vid Solar Keymark. Det innebär att solpanelen håller vad den lovar i energiprestanda, kvalitet och värmeproduktion.
Electrotec Energy med vakuumrör panelen TZ47/1500-20U är kvalificerad vid SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.
Jämför gärna kvalitet och energieffektivitet med andra solvärme leverantörer. Solenergi är den kompletterande värmekällan med låg miljöpåverkan för fastighetsägare och villaägare som eldar med ved eller pellets.

Solpanel – till strålande pris!

Vi har som mål att ge dig Sveriges prisvärdaste solfångare och samtidigt få de nöjdaste solpanelskunderna!
Electrotec Energy TZ47/1500-20U lagerföres ej längre.
Fem års garanti mot fabrikationsfel. Du kan använda ROT-avdrag vid installationen.

TZ47/1500-20U finns i våra kompletta prisvärda solfångaranläggningar för villor och bostäder. Solvärmesystemen innehåller produkter för uppvärmning som solstyrning, pumpgrupp, expansionskärl, plattvärmeväxlare, solkulvert, flexibelt rostfritt rör, växlingsventil, mm.

Högeffektiva solfångare!

Sunrain är vår leverantör av solvärmepaneler och solfångarlösningar.
Ett marknadsledande högteknologiskt solenergi företag som är specialiserade på utveckling och kvalitet tillverkning av solpaneler.

Solfångarna av typen U-pipe TZ47/1500-20U, ger hög verkningsgrad och lågt underhållsbehov.
Den kompakta designen ger en smidig solfångare med energiutbyte från solinstrålningen av 1175 kilowattimmar/år vid 50 grader Celsius. Solfångarytan är 1,8 kvadratmeter och byggytan endast 2,5 kvadratmeter. Räknat på årsutbyte/byggyta så är det en av marknadens effektivaste solpaneler.

Testcentret IWT har vid prover fått fram stagnationstemperaturen 252˚C vilket är toppklass. Stagnation temperaturen är ett mått på vakuumsolfångarens effektivitet.

Denna prestanda solpanel tappar inte effekt med åren och kräver minimalt med underhåll.
Rätt glykol tillsammans med bra vattenkvalitet som byts vid föreskrivet intervall är framgångsfaktorer för hög effektivitet och lång livstid.

Produktblad solfångarepdf

Installation och driftsättning av solvärmesystem & solfångare 2013-03-05pdf

Effektiv vakuumrör-teknik

Vakuumsolfångare absorberar effektivt solens ultravioletta och infraröda strålning. Infraröd strålning ger solenergi även vid molnigt väder. Flera lager av en speciell metallisk färg som är tillverkad av återvunna produkter (CERMET) är pålagda vakuumrörens insida för superabsorbering av solens infraröda energi. Vakuumröret består av ett yttre och inre slagtåligt borosilikatglas och en inne sluten vakuum volym. Principen är som en termos.

Vårt borosilikatglas släpper igenom mer än 91 % av solenergin. Glaset är betydligt slagtåligare än vanligt fönster glas. En solig sommardag med fullt solljus är vakuumrören kalla på utsidan medan invändigt kan temperaturen vara över 200˚C. Långt efter att solljuset har slutat leverera energi är det fortfarande varmt i panelen.

Vakuumsolfångarens konstruktion och teknisk data

Solpanelens ram och reflektor är tillverkade av aluminium och skruvar av rostfritt stål.
Bakom panelens vakuumrör sitter två reflektor plåtar med skrovlig yta för effektiv strålnings spridning då solen skiner.
Solfångarens manifold är tillverkad av aluminium och hårdplast. Den är välisolerad med polyuretan för minimal energiförlust.

Teknisk data

Modularea, byggyta 2,5 m²
Referansarea, solarea 1,8 m²
Årsutbyte energi 1175 kWh vid 50°C. Vid 25°C 1412KWh
Stagnationstemperatur 252 °C
Isolering Polyuretan och mineralull
Maximalt drift tryck 6 bar
Anslutning G ½”, Inlopp kan anslutas till vänster eller höger sida
Vikt 51 kg med vakuumrör, 22kg med vakuumrör demonterade
Längd vakuumrör 1500 mm
Ytterdiameter vakuumrör 47 mm
Glasmaterial i vakuumrör Borosilikat
Glasets tjocklek 1,6 mm
Absorbator SS-AINx/Cu

Mått U-pipe TZ47/1500-20U

Tre solfångare monterade i rad ger måtten 4,9 x 1,65 meter inklusive avstånd mellan rör.
Motsvarande mått för fyra solpaneler är 6,7 x 1,65 meter.